Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Vidra ( Lutra lutra )
  Ordinul Carnivora   Familia Mustelidae

   

  Vidra ( Lutra lutra ) este un mamifer acvatic intalnit mai des in Delta Dunarii si in apele de munte bogate in pastrav. Este o pacoste pentru proprietarii de balti si iazuri motiv pentru care au fost vanate pana la disparitie din multe zone ale tarii. Astazi vidra este un animal protejat de lege si poate fi vanat doar cu autorizatie speciala din zonle unde se inmulteste excesiv. Mai potrivita ar fi o relocare a acestor animale numai ca la noi astfel de actiuni cam lipsesc.

  Vidra poate ajunge la o lungime de 1m cu tot cu coada, o inaltime de 30 cm si o greutate de pana la 10kg.

  Are corpul perfect adaptat mediului acvatica in care traieste.Trupul este lung, mladios, aerodinamic, coada lunga ; arata ca o torpila gata de lansare.Blana este deasa cu peri mari si mai aspri sub care se afla puful mai scurt,moale si des care asigura impermeabilitatea vidrei in apa dar si la flotabilitate. Este de culoare castanie pe spate si mai deschisa pe burta. Degetele au ghiare si sunt unite printr-o membrana ca la rate. Ochii sunt mici si vioi,urechile mici si dintii foarte ascutiti. Are simturile foarte bine dezvoltate in egala masura : mirosu ,vazul, auzul.

  Vidra se hraneste in general cu peste dar nu refuza nici raci, broaste si alte mamifere acvatice mici. Sunt situatii in care vaneaza in grup si poate ramane sub apa pana la 7 minute.

  Vidra se imperecheaza o singura data pe an si naste pana la 5 pui, frecvent2-3. 
   

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.