Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Starcul rosu ( Ardea purpurea )
  Ordinul Ciconiiformes   Familia Ardeidae

 

  Starcul rosu ( Ardea purpurea ) este la fel ca toti starcii un mare iubitor de balti si zone mlastinoase care ii pot asigura linistea si conditii bune pentru cuibarit. Este o pasare mai retrasa si nu traieste in colonii mixte ci doar in colonii mici alaturi de alti starci rosii. In prezent este o specie puternic afectata si este protejata la nivel mondial. Arealul de raspandire european cuprinde jumatatea sudica si lipseste totat din Nordul Europei.

  Penajul starcului rosu are o culoare generala bruna cu pete de un rosu aprins. Constitutia este specifica starcilor, cu gatul, ciocul si picioarele lungi. Se hraneste cu pesti, broaste si serpi de balta. Lungimea corpului poate atinge 90cm iar anvergura aripilor la 1,45m. Greutatea corporala poate atinge 1,5kg.

  De obicei starcul rosu cuibareste in stuf in colonii mici. Femela depune in luna mai pana la 6 oua albastrui iar perioada de incubatie este de 28 de zile.

  Starcul rosu este un oaspete de vara la noi care soseste primavara si pleaca in luna octombrie spre zone mai calde din zona mediteraneana si Africa.



 

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.