Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Muscar negru ( Ficedula hypoleuca )
  Ordinul Passeriformes   Familia Muscicapidae

 

  Muscarul negru ( Ficedula hypoleuca ) este o pasare mica care poate fi intalnita in toata Europa. Prefera padurile de foioase insa poate fin intalnit si in gradini si in parcurile din orase.

  Masculul este negru pe spate si alb pe burta si poate fi diferentiat de muscarul gulerat prin lipsa gulerului alb. Femela este cenusie pe spate si alba pe burta. Ochii sunt negri, la fel ca picioarele si ciocul. Lungimea muscarului gulerat este de 12-13 cm, deschiderea aripilor de 21 -24 cm si greutatea de 12 - 15 g.

  Muscarul negru se hraneste cu insectele pe care le gaseste pe crengi, frunze si pe sol. Mai rar se hraneste si cu fructe de padure.

  Cuibul este facut in scorburile copacilor batrani, in special stejari. Cuibareste si in cuiburile artificiale. Femela depune 5 - 9 oua iar incubatia dureaza 13 – 15 zile si este asigurata de catre femela. Puii sunt hraniti de catre ambii parinti si devin zburatori dupa 12 – 15 zile.

  Muscarul negru este o pasare migratoare. Vine la noi in aprilie sau chiar mai tarziu si pleaca in luna octombrie catre Vestul Africii unde ierneaza.



 
 

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.