Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Lacarul mare ( Acrocephalus arundinaceus )
  Ordinul Passeriformes   Familia Sylviidae

 

  Lacarul mare ( Acrocephalus arundinaceus ) este o pasare migratoare care soseste la noi in luna mai si pleaca in august-septembrie. Prefera zonele mlastinoase si baltile cu mult stuf insa poate fi intalnit si in palcurile mai mici de stuf de pe rauri sau canale. Lacarul mare este o pasare cantatoare, calitate specifica familiei din care face parte, cu un cantec foarte puternic si ragusit. Este raspandit si in toata Europa Continentala ; lipseste sau este o prezenta rara in tarile nordice.

  Penajul nu are un colorit spectaculos si nu sunt diferente majore intre mascul si femela. Nuantele lacarului mare parca sunt copiate din cele ale stufului uscat si sunt de mare ajutor in camuflajul pentru evitarea pradatorilor. Pe cap, pe spate si pe aripi este maroniu inchis iar pe gusa si pe burta este in nuante mai deschise de crem. Ca semn distinctiv mentionam spranceana de culoare crem si linia de culoare inchisa din dreptul ochilor. Lungimea corpului este de 16-20 cm, anvergura aripilor de 25-26 cm si o greutate de 30-40 g.

  Lacarul mare se hraneste cu insecte si larve pe care le cauta pe frunze, de obicei in stuf. Se intampla sa si sparga tulpinile stufului, cu ciocul lui puternic, in cautarea viermilor.

  Lacarul mare isi construieste cuibul pe tulpinile verticale de stuf, de care il ancoreaza foarte bine. Femela depune cate 3-6 oua in 1-2 serii pe an.



 

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.