Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Iepurele de camp ( Lepus europaeus )
  Ordinul Lagomorpha   Familia Leporidae

 

  Iepurele de camp ( Lepus europaeus ) este un animal salbatic des intalnit si foarte usor de recunoscut. Lungimea corpului poate ajunge pana la 70cm si greutatea pana la 5 kg. Este unul din rozatoarele mari de la noi.Iepurele de camp il putem intalni din Delta Dunarii si pana la munte dar cu o densitatea mai buna in zonele de campie. Poate fi vazut atat in zonele intens cultivate agricol cat si in paduri.

  Iepurele de camp este foarte bine camuflat in mediul in care traieste si foarte greu de observat daca nu se misca.De altfel apeleaza la fuga ca ultima metoda de aparare;in general prefera sa stea nemiscat si lipit de pamant pana cand considera ca pericolul este iminent, moment in care apeleaza la calitatile sale de alergator. Spatele este de culoare galbena - cafenie cu naunte de negru si gri, in lateral este de culoare bruna-galbuie iar abdomenul este albicios. Coada este de culoare bruna inchis deasupra si alba dedesubt.

  Iepurele de camp este un animal foarte prolific. Iepuroaicele fata de 4 ori pe an,din primavara si pana in toamna,cate 2-5 iepurasi, dupa o perioada de gestatie de 42 de zile. Cu toate acestea sporul variaza mult din cauza pradatorilor si a conditiilor de mediu din anul respectiv. 

   

   

   

 

 

Prieteni : Wild birds pictures    

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.