Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Fluierarul de munte ( Actitis hypoleucos )
  Order Charadriiformes   Family Scolopacidae

 

  Fluierarul de munte ( Actitis hypoleucos ) este o pasare de apa intalnita pe tot teritoriul tarii in apropierea baltilor, in special a celor cu maluri pietrose. Si in Europa fluierarul de munte este larg raspandit iar in perioada iernii migreaza catre bazinul mediteranean si Nordul Africii.

  Fluierarul de munte are un penaj brun pe cap, gat, spate si aripi. Partile inferioare sunt de culoare alba iar gusa este gri. Specific speciei sunt acei " umeri " de culoare alba. Ciocul este de culoare neagra iar picioarele sunt de culoare vanata. Lungimea corpului este de 20 cm, anvergura aripilor de 35 cm si greutatea de 40-60 g.

  Fluierarul de munte se hraneste cu insecte, viermi si moluste pe care le cauta de obicei pe malurile apei.

  De obicei cuibul este construit pe pamant iar femela depune 4 oua intr-o singura serie pe an.

  Din aceeasi familie : Fugaci mic , Fugaci de tarm , Bataus , Becatina , Sitar de mal , Fluierar de mlastina , Fluierar de zavoi , Fluierar negru



 

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.