Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Florintele ( Carduelis chloris )
  Order Passeriformes   Family Fringillidae

Florintele - Carduelis chloris  

  Florintele ( Carduelis chloris ) este o pasare sedentara de mici dimensiuni care poate fi intalnita pe tot teritoriul tarii noastre. Si in Europa este o prezenta permanenta mai putin extremele nordice unde este doar oaspete de vara. Florintele traieste in paduri, atat in zonele joase cat si in vaile montane, in livezi si in zonele cu copaci izolati dar cu multi arbusti si tufisuri in apropiere. Nu ocoleste nici parcurile din orase si este des intalnit in gradinile cu vegetatie bogata. De altfel gradinile se pare ca sunt locatia favorita pentru cuibarit.

  Florintele are un colorit general verge galbui care este mult mai pronuntat vara. Iarna apar si nuantele de cenusiu. Femela are un colorit general brun deschis-caramiziu cu pete galbene doar pe lateralele aripilor si ale cozii. Lungimea florintelui este de 15cm, anvergura aripilor de 25 cm iar greutatea de 25-32g. Hrana este alcatuita in principal din diferite seminte pe care le cauta prin copaci, arbusti si rar pe sol.

  Florintele isi face cuibul in copacii inalti, din iarba iar interiorul il captuseste cu par si puf. Femela depune cate 4-6 oua in doua serii pe an. Perioada de incubatie este de aproximativ 14 zile. Nu prezinta interes pentru vanatoare.



 

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.