Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Ciocanitoarea pestrita mica ( Dendrocopos minor )
  Order Piciformes   Family Picidae

 

  Ciocanitoarea pestrita mica ( Dendrocopos minor ) este mult mai mica decat surata ei mare. Este un pic mai mare decat o vrabie -16 cm. Este considerata cea mai mica specie de ciocanitoare care traieste la noi. Fata de ciocanitoare pestrita mare este mult mai pestrita si doar masculul are o scufita rosie pe cap. Nu vom mai gasi nici rosul aprins de sub coada. Este cea mai mica specie de ciocanitoare din Europa. Lungimea corpului este de 14-15 cm, anvergura aripilor de 25-27 cm iar greutatea corporala de 18-22 g.

  Ciocanitoarea pestrita mica o vom gasi de obicei in zonele cu paduri de fag dar se aventureaza si la campie,prin livezi. Din cauza ciocului mai mic si mai moale gaureste mai greu scoarta copacilor insa parcurge trunchiul arborilor si consuma insectele pe care le gaseste.

  In luna mai femela depune pana la 6 oua de culoare alba. Ambii parteneri vor cloci ouale tip de 15 zile, atat cat este perioada de incubatie. Ciocanitoarea pestrita mica creste o singura serie de pui pe an.

  Alte specii de ciocanitoare : Ciocanitoarea neagra , Ciocanitoarea pestrita mare , Ghionoaia verde , Ghionoaia sura , Ciocanitoarea de stejar 


   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.