Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Cioara griva ( Corvus corone cornix )
  Order Passeriformes   Family Corvidae

 

  Cioara griva ( Corvus corone cornix ) o mai putem intalni si sub numele de cioara apuseana sau cioara vanata. Cioara griva este mai mica decat cioara de semanatura iar penajul are culoarea neagra doar pe cap,aripi,gusa si coada.In rest penele sunt de culoare cenusie si maronii pe alocuri. Ciocul este puternic si de culoare neagra.

  Este o specie sedenatra care isi face cuibul in copacii inalti dar spre deosebire de cioara de semanatura ea nu cuibareste in colonii. Femela depuna pana la 6 oua iar perioada de incubatie este de aproximativ 20 de zile. Puii parasesc cuibul dupa o luna iar anul urmator sunt apti de reproductie.

  La fel ca si celelalte pasari din familia ei, cioara giva are o hrana omnivora foarte variata. Mananca cu placere atat insecte, larve , viermi cat si seminte si cereale, fiind deasemenea considerata ca fiind foarte daunatoare agriculturii. Nu se da inapoi nici de la hoituri, animale mici si oua de pasari. Poate fi considerata ca fiind o specie rapitoare pentru ca a fost vazuta atacand pui de iepuri, soareci de camp sau pasari mici.

  Desi este considerata de vanatori o specie care ar trebui eliminata, acest lucru ar fi o mare greseala.Cel mult ar trebui ca populatia sa fie tinuta sub control.

  Pasari din aceeasi familie : Cioara , Corbul , Stancuta , Gaita , Cotofana , Alunarul 
   

   

   

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.