Animale salbatice din Romania

 
       Animale salbatice

            Mamifere
            Pasari
            Reptile
            Pesti

 

 

 
  Cioara de semanatura ( Corvus frugilegus )
  Order Passeriformes   Family Corvidae

 

  Cioara de semanatura ( Corvus frugilegus ) este una din cele mai cunoscute specii de pasari de la noi. Are o lungime de aproximativ 45 cm iar penajul este complet negru cu reflexii albastrui metalice. Are un cioc puternic ,alb la baza si negru spe varf.

  Cioara de semanatura se intalneste cel mai des in zonele de ses si deal in apropierea palcurilor sau padurilor cu copaci inalti cum ar fi plopii. Traieste si cuibareste in colonii mari unde sunt extrem de galagioase.

  De foarte multi este considerata o pasare daunatoare care ar trebui sa dispara. Nu este chiar asa si putem spune ca cioara aduce si mari beneficii mediului in care traieste. Cioara se hraneste cu o mare varietate de insecte, viermi, larve, soareci iar cuiburile lor sunt folosite de foarte multe pasari.

  Putem spune ca cioara de semanatura are o alimentaie omnivora. Ea consuma atat seminte, fructe cat si mamifere mici, soareci, pui de iepure, pasari mici, oua. Din cauza faptului ca se hraneste si cu semintele plantate primavara pe ogoare este considerata ca fiind foarte daunatoare agriculturii.

  Femela depune pana la 9 oua iar pui parasesc cuibul lavarsta de o luna. Daca ne gandim la faptul ca la varsta de un an sunt apti de reproductie, la adaptabilitatea mare in ceea ce priveste habitatul, la varietatea dietei lor cat si la faptul ca pot trai pana la 100 de ani, ne putem da seama de ce este o pasare foarte raspandita pe teritoriul tarii noastre si in numar foarte mare.

  Pasari din aceeasi familie : Corbul , Stancuta , Cioara griva , Gaita , Cotofana , Alunarul    

   

 

 

     

copyright© animale-salbatice.ro All right reserved.